П`ятниця, 26.04.2024, 18:09 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 7 » В Україні епідемія гриппу!!!
18:49
В Україні епідемія гриппу!!!



У зв'язку з епідемією грипу мерія Києва закрила з сьогоднішнього дня усі навчальні заклади столиці України.

У місті вводиться і ряд інших заходів. Батькам рекомендовано обмежити відвідування дітьми дитячих дошкільних закладів. У всіх лікувальних закладах, пологових будинках, поліклініках і т.п. з 30 жовтня вводиться закритий режим роботи і обмежуються відвідування пацієнтів родичами. У столичних лікарнях розгорнуто додатково більше 600 ліжок для госпіталізації хворих.

 Населенню міста рекомендується носити марлеві пов'язки. У захисних масках повинні працювати на підприємствах та установах щодо забезпечення життєдіяльності міста, включаючи заклади торгівлі, громадського харчування, ринки і т.п.

 Міська влада обіцяє забезпечити жителям достатню кількість пов'язок. У той же час Організація Об'єднаних Націй глибоко стурбована повідомленнями про госпіталізацію людей у важкому стані, летальні випадки і підтверджені випадки зараження вірусом грипу А (H1N1) у національній лабораторії України. "Система ООН в Україні підтверджує свою готовність підтримати національні заходи з протидії пандемії", - зазначається повідомленні представництва ООН в Києві.

 На Україні зареєстровано більше 190 тис. хворих на грип і заражених гострі респіраторні інфекції, з яких майже половина - діти. Померло 60 осіб. 123 хворих перебувають у важкому стані.

 В київський аеропорт Бориспіль сьогодні вночі з Базеля (Швейцарія) прибуде транспортний літак Ан-26 з 300 тис. упаковок препарату "Таміфлю" проти нового грипу, загальна маса вантажу - 16 т. Спеціальна ціна ліки для України у зв'язку зі спалахом грипу не набагато перевищить 8 дол. при його ринковій вартості 45 дол

 Президент Віктор Ющенко доручив оперативно розмитнити вантаж для його доставки вже 2 листопада 2009р. у західні регіони. Міністр охорони здоров'я Василь Князевич повідомив, що ця партія дозволить медикам спокійно працювати мінімум тиждень.

 Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов упевнений, що країна зможе справитися з епідемією до виборів президента 17 січня 2010р. "Я переконаний, що до проведення виборів нам вистачить часу і можливостей, щоб подолати цю проблему", - сказав він в ефірі одного з українських телеканалів. "Сподіваюся, що, незважаючи на ці тимчасові проблеми з розповсюдженням інфекції, вибори пройдуть спокійно і наші громадяни зможуть обрати собі президента", - відзначив він.
Переглядів: 1818 | Додав: Batistuta | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Rambler's Top100