П`ятниця, 26.04.2024, 11:33 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 8 » Що таке свинячий грип: симптоми і профілактика!!!
16:00
Що таке свинячий грип: симптоми і профілактика!!!

     

      

     


Що таке свинячий грип: симптоми, профілактика

 Так званий свинячий грип - це видозмінений варіант звичного всім "сезонного" грипу H1N1 типу А. Світ регулярно стикається з хвилями цього захворювання. Щороку вірус незначно мутує, однак у людей зазвичай є загальний імунітет проти захворювання, що допомагає справлятися з ним.

 Однак, як видно, на цей раз сталася сильніша мутація вірусу - імовірно хвороба з'явилася в організмі свиней в Мексиці. У новому вигляді до звичного набору генів H1N1 примішався генетичний матеріал від тварин, не знайомий людині. Саме тому це захворювання викликає пильну увагу вчених.

 Крім того, вірус довів, що може передаватися від людини до людини, що робить його більш небезпечним, а також вірус продовжує змінюватися, що ускладнює створення вакцини.

 Симптоми свинячого грипу не відрізняються від звичайного сезонного грипу: жар, кашель, біль у горлі, болі в м'язах, озноб і загальна слабкість. Відзначається, що свинячий грип часто супроводжується діареєю. Єдина порада, яку можна дати людям, які підозрюють у себе грип, це негайно звернутися до лікаря. Причому краще викликати лікаря додому, а не вирушати в поліклініку або лікарню самому.

 Профілактика зараження також традиційна - слід уникати контакту з людьми, які кашляють і чхають, дотримуватися вимог гігієни. Останнє - особливо важливо, підкреслюють фахівці.

 Грип передається повітряно-крапельним шляхом. Тому доглядаючи за хворими, необхідно надягати спеціальну маску, однак вона не гарантує повного захисту. Більше того чим довше маска надіта, тим нижче її ефективність. Вона майже марна, якщо початку мокнути від дихання, нещільно прилягає до особи або її знімали після надягання.

 Те, що сотні тисяч людей одягають маски в Мексиці, швидше пояснюється психологічним фактором самозаспокоєння. Втім, тут є і безумовно позитивний ефект - хворі люди в масці заразить менше людей.

 Будьте здорові!
Переглядів: 2729 | Додав: Batistuta | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Rambler's Top100